torstai 30. huhtikuuta 2015

MIKSI PITÄISI UUDISTUA?

Älä jää tuleen makamaan! Eteenpäin eläväisen mieli! Vain uudistuva yritys voi pitkällä tähtäimellä olla kannattava! Pienellä ihmisellä saati yksityisellä yrittäjällä menee helposti vähemmästäkin pää pyörälle. Uudistuminen on kuitenkin paikallaan aika ajoin itse kullekin. Se voi olla myös askel lähemmäs unelmia.

Muutoshakuisuus ja uudistuminen ovat aina ajankohtainen aihe. Näin keväällä moni hakee muutosta ulkonäköönsä ja katseiden kestävään kesä- & uimapukukroppaan. Keinoja uudistukseen on tarjolla niin liikunnan kuin ruokavalion keinoin. 

Yrittäjä puolestaan työstää uudistumista usein välttämättömänä pakkona. Asiakas vaatii kesäkroppaa jatkuvasti. 

Itse uskon uusiutumiseen. Se ei ole vain pakkopullaa, vaan arkista uudistumista ja systemaattista sitoutumista siihen, että tekee asiat paremmin kerta kerralta, joka päivä. Toisinaan tarvitaan ehkä myös tiikerinloikkia johonkin ihan uuteen, koska ne nopeuttavat edistymistä valitulla liiketoiminta-alueella.

Oma tiikerinloikkani tänä keväänä on ollut siirtyminen kotitoimistosta kodin ulkopuolelle: ensin helmikuussa "pöytävuokralaiseksi" toisen yrittäjä tiloihin ja nyt huhti-/toukokuulta ihan omien toimistoseinien sisäpuolelle.

Miksi näin? 

Siksi, että tahdon antaa asiakkaalleni enemmän - mutta myös itselleni. Listaankin tässä muutaman konkreettisen lopputuleman, jonka toimistouudistuksella voi saavuttaa ja jota itse tavoittelin:

1) On helpompi tavata asiakkaita omissa, varta vasten työntekoa ja tapaamisia varten muokatuissa tiloissa kuin a) kotona keittiönpöydän äärellä tai b) eri kahviloissa.

2) On helpompi hallita työaikojaan, kun koneen voi jättää toimistolle, eikä se ole koko ajan käden ulottuvilla. Koti on vapaa-aikaa ja toimisto on työaikaa.

3) On helpompi luoda kokonaisvaltaista yritysbrändiä, kun toimiston ilmeen ja toiminnot voi suunnitella vastaamaan liiketoiminnan ja työhyvinvoinnin tarpeita.


Sitä paitsi toimistohankinnalla sain tuulettaa myös luovuuttani, mikä oli tässä projektissa ehkä kaikkein parasta. Työhuone on nyt valmiina ja "kokousmaailma" valmistuu kesän aikana.

Oletko muuten käynyt Scribon kotisivuilla? Kuulen mielelläni, miten välittyy fiilis niiden ja "Beach Houseni" välillä. 

Tunnelma tehdä töitä on ainakin erinomainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti