keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

KUINKA PALJON TUNNETTA VOIKAAN LIITTYÄ LASITERASSIN HANKINTAA - OSA 3

Kun talon terassi on enemmän tuulitunneli kuin nautinnollinen ajanviettopaikka, on lasitus oiva apu. Tätä päätöstä pohdimme miehen kanssa 7 vuotta ja tänä kesänä nautimme vihdoin terassistamme niin kuin pitääkin. Älä sinä mieti turhaan näin kauan.

Vaikka terassin lasitusprojektiimme on mahtunut käsittämättömän paljon epäonnisia sattumia, terassi- sekä lasitoimittajan pieniä mokia, ylimääräisiä hidasteita ja välillä hammasten kiristystäkin, olen niin tyytyväinen lopputulokseen, että ihan hykertelen. On ihanaa syödä aamiaista terassilla (oli sitten arkiaamu tai viikonloppu), kattaa lapsille päiväruoka ”ulos” ja iltaisin istuskella miehen kanssa päivän kuulumisia vaihtaen takkatulesta samalla nauttien. Olemme nyt pari kuukautta oleilleet terassillamme enemmän kuin sisällä ja ainakin enemmän kuin terassillamme 7 vuoden aikana ikinä. Se kertoo ehkä jotain!


Myös nelijalkaiset perheenjäsennemme nauttivat uudesta!

Hinta tällaiselle yli 20 neliöiselle terasille ei ollut ihan pieni, mutta tässä kohdin totean, että kyse on ehdottomasti investoinnista – ei kustannuksesta. Sisustusintoilijana oli myös ihana miettiä ruokaryhmälle sijoittelua, mattoja lattialaattojen päälle, mukavaa sohvaa, joka sopisi niin vieraille kuin oman perheen löhöilyyn. Lasitettua terassia ei turhaan mainosteta lisähuoneeksi tai kesäolohuoneeksi. Se siitä väistämättä tulee.

Onko päälläni jokin "terassikirous"?

Koska projektiimme on liittynyt koko ajan jotain kommelluksia, ei sisustuskaan tietenkään mennyt kerralla putkeen. Olimme miehen kanssa sohvaostoksilla helatorstaina ja tyylikäs & makumme mukainen ulkosohva löytyikin. Se luvattiin meille noin viikon toimitusajalla. Samalla reissulla ostimme lisäksi uuden sohvan ja nojatuolit olohuoneeseen. Niiden toimitusaika olikin hieman pidempi: setti luvattiin toimittaa kotiimme elo-syyskuun vaihteessa.

No niin, ei ole ehkä kovin vaikea arvata? Kului viikko, kului toinen. Huokaisin ja soitin Kruunukalusteelle, josta sohva(t) oli ostettu. Tiedustelin puhelimeen vastanneelta myyjältä terassisohvan toimituksesta. Hän katsoi koneelta ja totesi: ”Juu, nyt näyttää siltä, että teille on myyty ei-oota. Tai siis ostamaanne ulkosohvaa ei ole varastossa. Niitä tulee parin viikon päästä lisää.” Varastolta/kuljetusliikkestä ei myöskään oltu kontaktoitu meitä siksi, että meillehän oli tulossa toinenkin sohva sitten syksymmällä - niin toisivat sitten samalla. 


Jaa. Joltain oli jäänyt lukulasit otsalle, kun toimitusrivejä luki. En oikeasti olisi kyllä ostanut sohvaa helatorstaina eli hyvissä ajoin toukokuussa, jos sen toimitus olisi vasta kesän jälkeen. Siinä sitä T A A S oltiin. Olin jo tottunut odottelemaan ihan kaikkea mahdollista terassiimme liittyen, mutta kieltämättä tuli mieleen, että miten meillä voi olla näin käsittämättömästi vastoinkäymisiä?

Nyt saatamme tämän tarinan kuitenkin päätökseen. Siestalta tulevat tosin vielä tekemään pari pientä viimeistelyä ja varmistusmittaamaan, että takan yläpuolella oleva lasi on todellakin aktiivipinnoitettu, kuten tilattu oli. Sateella muut lasit puhdistuvat todella hienosti, mutta se ei. Epäilemme, että lasitoimittajalla on jäänyt pinnoitus tekemättä, kun lasi piti tehdä uudelleen. Ensimmäisessä kun ei ollut takan piipulle läpivientiä. Mutta siis! En epäröi suositella Siestan terasseja muillekin. Tuote on upea & toimii!


Kuvia ja tunnelmia terassiltamme voit katsoa myös Pinterestistäni!

Löydät tämän terassitarinamme aiemmat osat täältä: osa 1 (marraskuu 2015) ja osa 2 (kesäkuu 2016)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti