keskiviikko 17. joulukuuta 2014

ONNEA 1-VUOTIAALLE

Muutamia vuosia sitten aloin iltaisilla kävelylenkeilläni miettiä oman yrityksen perustamista. Pohdin aihetta ja liikeideaa, joka nousisi siivilleen ja pitäisi perhettä leivänsyrjässä – tai ainakin pankkilainojen -ja korkojen maksukykyä yllä, jos mies toisi muuten ruuan pöytään ja rahoittaisi lasten harrastuksia. Omaa alaani eli viestintää en varsinaisesti edes miettinyt, sillä isoja ja pieniä yrityksiä on toimialalla runsaasti.

Tässä sitä kuitenkin ollaan. Oltu nyt lähes vuosi, sillä perjantaina 13.12.2013 vein yritykseni perustamispaperit Patentti- ja rekisterihallitukseen. Luit oikein: perjantai ja 13. päivä :D

Viimeinen työpäiväni palkkatyöläisenä muiden leivissä oli ystävänpäivänä 14. helmikuuta tämän vuoden alussa. Pitkälle ollaan noista päivistä tultu ja kokemuksia mahtuu laariin yhtä jos toista. Toisaalta tuntuu, että aika on hujahtanut nopeasti ja juurihan vasta mietin käytännön perusasioita yrityksen pystyttämisestä. 


Kuva Pinterestistäni
Tärkein oppimani on ollut, että rohkeasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle heittäytyminen kantaa kyllä tulosta, jos työnsä pystyy tekemään omia arvojaan kunnioittaen. Näin voi pitää kiinni siitä laatulupauksesta, jonka on itselleen ja sitä kautta asiakkaalleen antanut. Väitän, että tyytyväisyys oman työn jälkeen ei ole itsekeskeisyyttä, vaan asiakaskeskeisyyttä.

Laatulupaus ja omia arvojaan vastaan tekeminen kai minulla eniten tuotti tuskaa aikaisemmin palkkatyössä. Kun kiireessä ei ennättänyt paneutua kokonaiskuvaan, ja hommia vain ”heitti” valmiiksi. Nytkin saattaa olla kiire – mutta ei niin kiire – etteikö asioita ennättäisi pohtia useammasta näkökulmasta. Ainakin omastani ja asiakkaan. Niillä se nimittäin syntyy, se paras coctail. 

Ja coctailista tulee mieleen lasinkohotus. Kyllä vain, nyt on aika kohottaa malja 1-vuotiaalle Scribolleni. Kiitos kaikille, jotka olette tukeneet minua yrittäjyyteni alkutaipaleella, uskaltautuneet asiakkaakseni ja vieneet sanaa eteenpäin. 

Skål - meille kaikille!

2 kommenttia: