perjantai 18. syyskuuta 2015

MIKSI SINÄ OSALLISTUT ERI TILAISUUKSIIN?

Moni käy työnsä puolesta erilaisissa tilaisuuksissa – ajatusta avartavista seminaareista kissanristiäisiin. Niillä jokaisella on toki tarkoituksensa, jonka takia ne on järjestetty. Itse yritän aina miettiä, mikä on se tarkoitus ja tavoite, jonka takia tilaisuuteen osallistuisin. Tarjottavat se ei ole!

Olin tällä viikolla kokousjärjestäjille suunnatussa infossa, jossa neljä toimijaa olivat lyöneet hynttyyt yhteen. Yksi edusti kokouspalveluja esittelevää ja tarjoavaa nettisivustoa, yksi mm. tapahtumajärjestäjille suunnattua viestintä- ja ilmoittautumisohjelmistoa, yksi keynote-puhujia tarjoavaa tahoa ja yksi alan ammattilehteä. Lisäksi merkittävä järjestävä taho oli myös tämän tilaisuuden tarjonnut paikka, Helsingissä Ruusulankadulla sijaitseva BowlCircus. Isoin syy itselläni saapua paikalle olivat juuri he!

Tilaisuus oli kokonaisuutena mitä mainioin. Viestit ja tiedot tapahtumasta hoitanut Lyyti vakuutti omalla osaamisellaan. Sateisen aamun ahdistamana olin kotona yöpaitasillani miettinyt, viitsinkö sittenkään lähteä keskustaan klo 7.30 alkavaan tilaisuuteen. Kun tekstiviesti piippasi hieman ennen seitsemää ja viestissä iloisesti toivotettiin huomenta ja kerrottiin, että minua odotetaan aamiaiselle ja kuulemaan hyvää asiaa, niin eihän siinä voinut muuta kuin ottaa nopean suihkun ja hypätä matkaan. Perillä olin myös iloisen yllättynyt isosta osallistujamäärästä. Yleensä maksuttomissa tilaisuuksissa ”no show” on hyvin tavanomaista, innokkaasta ilmoittautumisesta huolimatta. Keilahallin kattausten keskellä näytti siltä, että todella moni oli tullut paikalle.

Ohjelma oli sopivan täpäkkä ja Evento S&A-lehden päätoimittajan avauspuheenvuoro riittävän lyhyt. Itse olisin häntä mielelläni kuunnellut enemmänkin ja lehdenteon näkökulmasta, mutta yleisö odotti jo seuraavaa esiintyjää. Ja kun lavalle pääsi Mato Valtonen Speakersforumin tuomana, lähti meiltä kuulijoilta viimeisetkin unihiekat silmistä. Legengaarisen Sleepy Sleepersin & Leningrad Cowboyn, nyttemmin puhujana ja yrittäjänä tunnetun Valtosen aihe oli ”Muutos”. Sen tarkemmin en tässä puheenvuoron sisältöön sukella, mutta itselle jäi mieleen kaksi asiaa: 1) kokeile välillä aamiaisella istua jossakin toisessa tuolissa kuin siinä, jossa normaalisti AINA istut (hahahah, niin totta) ja 2) kääri hihasi tekemiseen, älä ensimmäisenä mieti syitä, ettei jotakin asiaa voisi tehdä. Jep. Vinkit vastaanottettu.


Kuva löytyy Pinterestistäni.
Kokouspaketit.com –palvelu esittäytyi verkkosivustonsa kautta. Vähän hakotutti. Hieno palvelu varmasti, mutta liian tekninen ja seikkaperäinen ”tee näin” -esittelyjuoksutus, jotta olisin edes kohteliaisuudesta jaksanut keskittyä. Ja juu, tiedän. Arvostelu on aina helppoa. Mutta harmittavasti ylivenyneenä tämä puheenvuoro vei aikaa myös Lyytin esittäytymisestä. Heistä olisin voinut kuunnella tarkemmin. (Toisaalta, aina voi ottaa jälkikäteen itse yhteyttä, jos tarvitsee lisätietoa.)

Ihan parasta aamussa oli kuitenkin itse tila – keilahalli. Olen pitänyt omia viestinnän koulutuksiani Urheilumuseon tiloissa. Nyt, kun Olympiastadion menee remonttiin, menee samalla kiinni urheilumuseon kokoustila. Tavoitteeni ja tarkoitukseni tähän tilaisuuteen osallistumisessa oli nähdä ja fiilistellä, toimisiko Bowlcircusin tilat koulutusteni pitopaikaksi. Haen toimivia ”neukkareita”, mutta myös jotain muuta elementtiä, joka tukee koulutukseni sisältöä. Olisihan se aika hienoa käydä tempaisemassa koulutuksen aluksi parit kaadot ja todeta metaforisesti, ”että näin toimii myös hyvä viestintä. Kohde tiedossa, väline hallussa ja...osuu!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti