perjantai 20. marraskuuta 2015

KUINKA PALJON TUNNETTA VOIKAAN LIITTYÄ LASITERASSIN HANKINTAA - OSA 1

Omakotirakentajan ja kodinlaittajan jokavuotinen ”must” on asuntomessut. Vaikka itse en ole asuntomessuilla käynyt pitkään aikaan omakotitalomme valmistuttua 2007, oli tänä vuonna erinomainen syy lähteä Vantaan Kivistöön. Olemme jo jonkin aikaa puhuneet mieheni kanssa terassimme lasittamisesta, joten asuntomessuilta tähän löytyisi varmasti kivoja ideoita ja kontakteja.

Messubongaus: lasitus ja TAKKA!
Niin löytyikin ja jopa useampia, joiden esitteet otin varmaan talteen ja joille jätin yhteystietoni. Kerroin myös avoimesti, että aiheesta on perheessämme puhuttu tarpeeksi kauan: nyt on aika toimia! Yhden ehdottoman ihanan toteutuksenkin eräässä  messukohteessa bongasin. Tosin siinä kohden huomioni kiinnittyi ennen kaikkea ulkotakkaan, joka tilaan oli tuotu malliksi. Kokonaisuus terassin toteutuksessa oli joka tapauksessa selkeä ja toimiva. Painoin nimen mieleeni. Siesta. 


Huhuu, täällä olisi asiakas


Kävin messuilla ystävättären kanssa elokuun alussa. Kuun loppuun mennessä vain yksi palveluntarjoaja oli ottanut minuun yhteyttä. Kaikille muille jouduin itse soittamaan perään. Yrittäjänä totean: "Noloa!" Etenkin, jos miettii messujen perimmäistä tarkoitusta niissä esittäytyvien yritysten näkökulmasta. Kuluttaja minussa toivoisi, että myyjillä olisi aitoa palveluhalua ja siten kiinnostusta tarttua luuriin jo ennen messujen päättymistä. Itsekin useilla messuilla emännöineenä ja ständillä saatuja yhteystietoja jälkikäsitelleenä sanoisin, että voi sitä potentiaalista asiakasraukkaa, joka oli jättänyt kiinnostuksenilmaisunsa heti messujen avauduttua heinäkuun puolivälissä. 

Tämän vuodatuksen jälkeen onkin ihana kertoa, että yksi lasiterassitoimittaja oli ketterä ja halukas palvelemaan. Nyt kannattaa muiden painaa nimi mieleen. Siesta.


Ennakkofiilis on hyvä ohjuri päätöksenteossa


Tapasin Siestan Tean syyskuun alussa. Hän tuli kotiimme katselmoimaan ja kuulemaan tarkemmin suunnitelmiamme terassista ja sen käyttötarpeista. Tällä naisella olikin myyntityö hallussaan:  hän kertoi sujuvasti heidän tuotteestaan ja sen ominaisuuksista, mutta myös kuvaili ja pohti kanssani erilaisia toteutusmahdollisuuksia juuri meidän terassillemme. Koska terassimme ei ole aivan standardimitoituksella, on metrin korkeudella maanpinnasta ja lisäksi olemassaolevat puukaiteet haluttiin säästettäväksi, olivat Tean ideoinnit yhdessä kanssani erittäin tervetulleita. Olin valmis asiakkaaksi!

Valveutuneena kuluttajana halusin toki katsastaa vielä vaihtoehtoja – sekä hintaan että laatuun liittyen. Tämä oli juuri se rasittavin hetki, kun jouduin uudelleen lähestymään muita tarjoajia. Kaksi heistä tuli paikalle ja kävi kanssani keskustelut heidän toteutusnäkemyksistään. Ihan fine! Yksi pienempi yrittäjä käski lähettää valokuvan, jonka perusteella antaisi tarjouksensa. Well, en lähettänyt, koska terassimme lasittaminen ei ole ihan yksinkertainen toteutus ja lisäksi minulla oli muitakin lisätarpeita, kuten terassin yläpuolella olevan parvekkeen katon lasitus ja autokatoksemme toisen päädyn lasittaminen. Hinta ei ollut tässä meille se ainoa kriteeri, vaan tahtotilanamme oli saada laadukas, tyylikäs ja juuri meidän tarpeisiimme parhaiten sopiva ratkaisu. Sitä ei pelkällä valokuvalla olisi hoidettu. Päätöstämme ei liene vaikea arvata. Siesta.


Kylmiä nenänpäitä ja tarkkoja mittauksia


Unelmilla on tapana toteutua, jos niihin uskoo tarpeeksi. Meidän perheemme unelma oli jälleen askeleen lähempänä toteutumistaan, kun lokakuun alussa terassiamme katselmoimaan saapui Siestan mittamies Timo yhdessä Tean kanssa. Aamukahdeksalta maa oli hileinen ja hengitys höyrysi. Mittauksiin vierähti useampi tunti, mitä arvostimme. Ei siksi, että siestalaisilla riitti kylmänkestävyyttä, vaan koska mittaukset haluttiin tehdä kerralla tarkasti ja oikein miettien jo valmiiksi lopputuloksen yksityiskohtia.

Kävimme myös perinpohjaista keskustelua siitä, miten rakennusvirasto suhteutuisi suunnitelmiimme. Helsingissä ollaan häkellyttävän tarkkoja yksityiskohdista, mikä pientä asukasta joissakin asioissa hämmentää, mutta onneksi tähänkin löytyy Siestalta ratkaisu. He hoitavat lupa-asiat ja niihin liittyvän kommunikoinnin viranomaisten kanssa. YES! Tämä oli tärkeä juttu itselleni. Aiemmin omakotitalomme lupa-asiat hoitaneena minulle on selvästi jäänyt ”traumoja” aiheesta, enkä tuntenut tunnontuskia sysätessäni ne siestalaisten hoidettavaksi.

Mitä sitten tuleman pitää, jää nähtäväksi myöhemmin. Juuri nyt nautiskelen ajatuksesta, miten ehkäpä jo jouluna nautin glögit uudistuneella terasillani. Eikä nenäpäätä palella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti