torstai 16. helmikuuta 2017

ÖÖ MÄÄKÖ - HEI OSAAT KUITENKIN

Oman osaamisen laaja-alaisuutta ei aina ymmärrä, ennen kuin joku pyytää apua ja huomaat, että apusi sekä osuu että uppoaa.

Eräs asiakkaani lähestyi minua hiljattain kysymyksellä, voisinko mentoroida heitä tapahtumien järjestelyissä – tai oikeastaan muiden tapahtumiin ja messuille osallistumisessa omalla ständillä. 


Mietin pienen hetken, mitä arvoa voisin heille omilla aiemmilla messu- ja tapahtumakokemuksillani tuottaa. Nopeasti päädyin siihen, että voinhan ainakin kuunnella ja sparrailla. Että mitä ja miten he nyt asioita tekevät.

Tapaamisesta tulikin yllättäen innostavampi ja inspiroivampi kuin olin uskonut. Lisäksi uusia ideoita suorastaan pulppusi - molemmilla puolilla pöytää. Oli myös varsin opettavaista tajuta, että oma aiempi kokemus eri organisaatioiden messuilusta ja tapahtumista vastaaneena oli hyvässä tallessa muistissani. Asiakasta kuuntelemalla pystyin nyt vaivatta tunnistamaan heidän kipupisteitään ja tilanteita, jotka olivat käytännön toteuttamisessa olleet epäselviä. Vastavuoroisesti avasin heille omia huomioitani ja haastoin heitä miettimään, mikä heillä toimisi ja mikä ehkä ei.

Lopputulemana oli joka tapauksessa, että seuraaville messuille heiltä lähdetään astetta rohkeammin ja valmiimman konseptin kanssa kuin aiemmin. Tavoitteet tapahtumaan osallistumisessa on mietitty tarkasti ja myös mittarilukemat sille, miten tavoitteissa onnistutaan. Omina osuuksina jatkossa he miettivät myös valmiin listan mukaisesti 

  • mitä valmiita materiaaleja messuille otetaan mukaan (tai tehdään uusina)
  • millainen ständin tulee olla, jotta se vastaa tavoitteita ja tukee kyseisen organisaation brändiä ja haluttua fiilistä ständillä vieraileville
  • miten viestitään ja markkinoidaan omaa osallistumista tapahtumassa niin ennen, paikan päällä kuin jälkikäteen.

Oppina itselleni tästä kaikesta oli, että monesti sitä tietää asioista enemmän kuin uskookaan. Vaikka ei tämä mikään uskon asia ole. Luota itseesi, että osaat ja tiedät. Sieltä se tulee kuin itsestään! Ja mikä parasta - saatoit auttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti