tiistai 5. syyskuuta 2017

AMMATTILAINEN, OLETKO SAAVUTETTAVISSA?

Tittelisi on toimitusjohtaja ja yrityksesi osaamisala saavutettavuus ja esteettömyys. Profiiliasi ei kuitenkaan löydy LinkedInissä. Mitä tästä pitäisi ajatella?

Tapaan työssäni paljon erilaisia ihmisiä, kovia ammattilaisia ja arjen sankareita. Palavereissa ja tapaamisissa kuuntelen heitä mielenkiinnolla ja ihastelen sitä osaamisen kirjoa, jota ihmisillä on. 

Toimistolle palattuani napautan yleensä LinkedInin auki ja pyydän heitä samantien liittymään verkostooni. Yllättävän usein etsimääni henkilöä ei kuitenkaan löydy. What?Harmitus, urputus ja jurputus - eikö kontaktit kiinnosta? 

"Can't find" -tilanteissa koen yleensä monenmoista tunnekirjoa. Päällimmäisenä on yleensä harmistuminen ja samalla olen tilanteesta pahoillani. Sekä itseni että hänen takiaan. 

Oma napa on lähinnä tietenkin siksi, että olisin halunnut tämän ihmisen läsnäolevaksi digitaaliseen verkostooni. Koskaan kun ei voi tietää, miten tiet voisivat törmätä uudelleen. Ja kun käyntikorttiakaan ei nykypäivänä enää kaikilla ole tai ainakaan sitä ei aktiivisesti välttämättä jaella. 

Hänen puolestaan tunnen jopa tyrmistyneisyyttä, ettei "tyyppi" ole huomioinut tai kiinnostunut verkostojen voimasta ja sosiaalisen median mahdollisuuksista. Varsinkin, jos hän sattuu olemaan kertomansa mukaan vastuussa firman markkinoinnista ja viestinnästä.


En nyt tällä kertaa johdattele ajatuksiani pidemmälle, mutta toivon, että sinä mietit, mikä on oma näkyvyytesi, läsnäolosi ja saavutettavuutesi verkossa. Ja erityisesti ammatillisesta näkökulmasta. Vai eikö sillä ole väliä? 

Oikeasti!?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti