perjantai 19. syyskuuta 2014

SE ON DIGIPAASTON PAIKKA

Erityisesti viestinnän ja markkinoinnin parissa työskentelevien on vaikea irtautua työfiiliksestä vapaalla. Olen jutellut aiheesta monta kertaa kollegoiden ja tuttujen alan ihmisten kanssa. Toisia se ei haittaa ja ne toiset, jotka tiedostavat digiaddiktinsa, yrittävät irti – ainakin silloin tällöin. 

Joillekin verkossa näkyminen eli somessa kommentoinnit, bloggailu ja ammattiin liittyvät jakamiset ovat arkea 24/7. Sitä tekee, koska paine pysyä ajan hermolla ja näkyä muille on kova.  Niin henkilökohtaisen näkyvyyden kuin asiantuntijuuden vahvistamiseksi tuutataan ulos arjen tapahtumia eli ”mitä”, ”missä” ja ”milloin”. Ammattilaisen henkilöbrändin ylläpidostahan tässä monessa tapauksessa lienee kyse? 

Myös minulla on aika-ajoin selkeät addiktin oireet. FB:tä, Twitteriä ja LinkedIniä seuraan joka päivä ja usein myös tuotan sinne itse jotain. Instagram, SlideShare, Pinterest ja muutamat muut saavat osansa noin kerran viikossa. Postauksia en välttämättä tee, mutta roikun reunalla koko ajan. Katselen ja fiiilistelen mitä muut osaajat, asiakkaat ja sidosryhmäläiseni tekevät ja mitä kiinnostavaa he jakavat. Peukutan ja jaan sitten eteenpäin, jos oikein kolahtaa. 


Kuva Pinterestistä.
Tästä päivästä ja huomisesta tule poikkeus. Paitsi hetkellisesti nyt, kun kirjoitan tätä. Päätin viikko sitten, että tänään ja huomenna pidän paastoa. Se tarkoittaa vetäytymistä luonnon helmaan mökille ja erittäin rajoitettua aikaa kannetavan ja älypuhelimen kanssa. Kaikkinainen sähköinen puuhastelu verkoissa ja verkostoissa on tänään yliruksittu tekemislistoiltani.

Kaikki edellytykset epäonnistumisellekin ovat. Meren äärellä, omenia ja päärynöitä poimiessa, pihlajanmarjapuiden runsasta satoa ihaillessa sekä sammalmättäiden keskeltä sieniä bongaillessani tulee varmasti monta hetkeä, jolloin tekisi mieleni kommentoida Twitteriin, jakaa kuva Instagramissa ja Pinterestissä tai jakaa fiiliksiä ystäville Facebookissa.

Yritän silti pitää itseni kurissa, sillä arjen kiire & multitasking yrittäjänä, viestinnän asiantuntijana ja äitinä kuormittaa mieltä ja kehoa enemmän kuin aina huomaankaan. Digitaalinen läsnäolo ja aktiivisuus tuo väkisinkin ähkyä, vaikka en sitä aina halua tunnustaa. Siksi muutaman päivän irtiotto digistä ja sosiaalisen median syövereistä tulee tekemään hyvää. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti